Opskrift på syltede peberfrugter – Peperoni grigliati sott´olio

Italienerne elsker at sylte grøntsager i olie og/eller hvidvinseddike. Artiskokker, svampe og auberginer står ofte for skud når der skal syltes og gemmes til en lang vinter. Her er det røde peberfrugter vi henkoger. Gule peberfrugter kan sagtens benyttes, men de grønne bruges sjældent i Italien p.g.a deres større indhold af bitterstoffer.

Ingredienser

4 røde peberfrugter

olivenolie og hvidvinseddike

salt og 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

Gnid peberfrugterne i lidt olivenolie og bag dem i ovnen til de har taget godt med farve. Tag dem ud af ovnen og læg dem i lufttæt atmosfære i 10-15 min. Pil skindet af og befri peberfrugterne for kerner. Skær kødet i lange strimler og læg dem i et sterilt henkogningsglas og fyld olivenolie, en anelse hvidvinseddike og fint snittet purløg på. Luk glasset og kog det i 15-20 min.

Nyttig information

Man behøver ikke at henkoge peberfrugterne, de kan sagtens holde sig i noget tid under olie eller hvidvinseddike alene. Her i min version har jeg tilføjet en lille smule hvidvinseddike for at give lidt syre til retten. Normalt finder man konserverede grøntsager under enten olie eller eddike. Spis dem som en “antipasto”, altså en lille ret før måltidet eller som “contorno”, dvs. tilbehør til en hovedret.




Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply