Hasselnøddeis og krokant opskrift

Hasselnøddeis og krokant opskrift – Af Claus Pedersen

Den Italienske is er uden sammenligning den bedste i hele verden. Bum! så blev det sat på plads. Enhver har sine egne favoritter og en af mine, som altid bliver bestilt i isbaren “la gelateria”, er hasselnøddeis. Direkte fra side 933 i den altomfattende italienske kogebog “Il cucciaio d´argento”, følger her opskriften. Hasselnøddekrokanten er egentlig bare de brugte hasselnødder fra isen, som jeg skyllede, tørrede et kvarters tid i ovnen og overhældte en simpelHasselnøddeis og krokant opskrift karamel(sukker der lige bruser op på panden med lidt citronsaft).

Hasselnøddeis og krokant opskrift

1. Rist hasselnødderne i ovnen i 10 minutter på ca. 160 grader. Tag dem ud og gnid dem godt indeni et viskestykke. Det er den nemmeste måde at få inderskallen af. Hak dem fint.

2. Varm mælken op til kogepunktet med vaniljesukker, tag af blusset og hæld nødderne i.

 

3. I mens mælk og nødder trækker, piskerHasselnøddeis og krokant opskrift du æggeblommerne hvide sammen med sukkeret.

4. Bland den let afkølede mælk/nødde-blanding sammen med æg/sukker-blanding og varm det hele op på moderat varme. Rør konstant med en træske og tjeck hele tiden konsistensen. Når du kan køre en finger igennem cremen på bagsiden af træskeen og øverste halvdel ikke løber, er cremen færdig.

 

5. Køl cremen hurtigt og helt af. Kør den herefter på en ismaskine eller sæt den, under jævnlig omrøringHasselnøddeis og krokant opskrift, i fryseren. Buon Appetito.

Ingredienser til 4-6 portioner

100 gram Hasselnødder

170 gram sukker

6 økologiske æggeblommer

750 ml mælk

2 gram vaniljesukker

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Hasselnøddeis og krokant opskrift”


  1. Warning: preg_replace(): Unknown modifier '/' in /home/detitali/public_html/wp-content/themes/deliciousmagazinenew/includes/theme-comments.php on line 75
    30/05/2012 at 22:25 #

    Sier du nødderne fra, siden du kan bruge dem til krokant?

Leave a Reply